Molnár János

1959. december 23-án Foktőn születtem. Szüleim, nagyszüleim, dédszüleim, és az Ő felmenőik is Foktőn születtek és éltek. Édesanyám Serfőző Mária (1978 †), Édesapám Molnár László (1995 †) voltak. Négy gyermekük született: László (2007 †), István (2020 †), Lajos és Én.

Általános iskolai tanulmányaimat a Foktői Általános Iskolában, majd a Szakközépiskolai tanulmányaimat Baján, a Tóth Kálmán Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskolában 1978-ban fejeztem be. Érettségi után Szentendrén a Kossuth Lajos Katonai Főiskolára jelentkeztem.  A főiskola befejezése után műszaki tiszt és magasépítő üzemmérnök lettem. Katonai beosztásaim mellett a Corvinus Egyetem védelemgazdasági szakértői diplomáját és a Nemzetvédelmi Egyetem logisztikai szakértői diplomáját is megszereztem.

1982 júliusában megnősültem, kettő leánygyermek büszke apukája vagyok.

Első tiszti beosztásomat 1982-1992 között Kalocsán – előbb a Miskei úti, majd mindkét laktanya, és a honvédségi lakások – elhelyezési szolgálatfőnökeként láttam el.  

1992 áprilisában Budapestre kerültem a Magyar Honvédség középirányítói szintű elhelyezési szerveihez. Munkám elismeréseként a ranglétrán egyre feljebb (osztályvezető helyettes, osztályvezető) jutottam.

2000. év őszén a Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Főosztályára kerültem, majd rövid időn belül a Főosztály ingatlangazdálkodási osztályának vezetőjévé neveztek ki. 2001 decemberében a Honvédelmi Miniszter ezredessé léptetett elő.

A Honvédelmi Minisztériumban – a beosztásomból eredően – hozzájárulhattam ahhoz, hogy Foktő Község Önkormányzata a barákai volt lőszerraktár ingatlant térítésmentesen tulajdonba kaphassa.

2005. évtől nyugdíjazásomig, beosztásaimat a Honvédelmi Minisztérium felsőszintű elhelyezési szerveinél, előbb főigazgató ingatlangazdálkodási helyettese, majd a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgató ingatlangazdálkodási helyetteseként láttam el.

Beosztásaim során számtalan katonavezetői, és polgári elismerésben részesültem, kiemelve ezek közül:

– 2007. március 15-én a Foktő Község Önkormányzata megtisztelt azzal, hogy a „Foktő Község Díszpolgára” lettem,

– 2009. március 15-én a Magyar Köztársaság Köztársasági Elnökétől a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kaptam.

Jelenleg nyugdíjasként Érd városában élek, otthoni teendőkkel, kertészkedéssel foglalkozom.

Köszönöm Foktőnek és polgárainak, hogy Díszpolgáruk lehettem, még ha távol is kerültem a szülőfalumtól, soha nem felejtem el, hogy honnan származom, most is foktőinek vallom magam, és büszke vagyok rá. 

Amikor csak tehetem, meglátogatom a falumat, a faluban még élő rokonaimat, a temetőben a szüleim sírját, és sokszor csak nosztalgiából végignézem, hogy milyen szépen fejlődik, alakul Foktő. Jó hazajönni a szülőfalumba.

Megnyert palyazatok
Megszakítás