Foktő Község Óvodája és Szociális Szolgáltatója

Az intézmény neve:
Foktő Község Óvodája és Szociális Szolgáltatója

Címe:
6331 Foktő, Fő út. 87.

Az óvoda OM azonosító:
202493

Csoportok száma:
2

Telefonszám:
06/78-460-024

E-mail cím:
bankitimi70@gmail.com

Nyitvatartási idő:
6-17 óráig

Fenntartó:
Foktő Község Önkormányzata

Cím:
6331 Foktő, Kossuth Lajos utca 2. Telefonszám: 06/78-678-130

Óvodánk bemutatása:

Óvodánk a község központjában helyezkedik el. Az épület nagy része, egy közel 100 éves, régi polgári házból lett átalakítva óvodává. Az elmúlt évek alatt is folyamatosan épült- szépült, korszerűsödött; új tetőszerkezettel, nyílászárókkal, teljes padlózat cseréjével, kívül-belül festéssel stb. Az épületen belül, mely kb. 250 m2, 4 csoportszoba kapott helyet. A 4 csoportszobából 2 foglalkoztatóként funkcionál, 1 tornaszobaként működik és 1 helyiséget a középső-nagycsoport használ ebédlőként, illetve pihenőhelyként. Az épületben kialakításra került még egy közös, de koedukált mosdó, egy tálaló-előkészítő konyha és egy irodai helyiség is. A csoportszobák melletti folyosón helyezkednek el a gyermekek öltözőszekrényei. Az épületen belül egy kisebb, kívül egy nagyobb raktár is helyet kapott. Udvarunk hatalmas; homokozóval, hintákkal, mászóvárakkal felszerelt. Részben a fenntartó jóvoltából, részben jótékonysági rendezvény bevételéből vásároltuk. Füves és térkövezett talaj biztosítja a szabadban tervezett játékok, tevékenységek változatosságát. Az udvar területén egy fedett pihenőhely (filagória) is a gyerekek rendelkezésére áll, esős idő esetén is megoldható a szabadban tartózkodás lehetősége. Elkészült a mezítlábas sétálóösvény egy része, melyet a következő évben bővíteni szeretnénk még. A sétálóösvény lényege, hogy különböző burkolatú, illetve eltérő alapanyagokból készült részeken járhatnak mezítláb a gyerekek, melytől fejlődik a talp érzékelése, felpezsdül a vérkeringés, gyakorolhatják az egyensúlyérzékelést, csökkenti a lúdtalp kialakulásának kockázatát. Egészségmegőrző és- javító tulajdonságai mellett, a gyermekek számára jó móka.
Intézményünk 2000 júniusa óta 2 csoportos óvodaként működik, kis-középső illetve középső-nagycsoportra bontva. A részben osztott csoportjainkban, a középső csoportos korosztályt választjuk szét kor, illetve szülői kérés alapján.

Óvodapedagógus 4 fő, 2 dajka néni segíti a gyermekek fejlődését, nevelését, oktatását, gondoskodnak megfelelő testi-lelki gondozásukról. Alapító okiratunk szerint sajátos nevelési igényű gyermekeket is ellátunk, de jelenleg nincs ilyen gyermekünk.

Óvodánk, (mely 2127 m2-es területen, kb. 250 m2 nagyságú épületben működik) önkormányzati fenntartású.

A csoportok felszereltsége korszerű, jó minőségű, változatos tevékenységi formákat tudunk biztosítani a gyerekeknek a különböző fejlesztési területekhez. A tornaszobában nagy eszközkészlettel rendelkezünk a megfelelő mozgásfejlesztéshez. Eszközeink biztonságosak, változatosak, korszerűek.

A csoportszobákban kialakított játszósarkok (pl. babaszoba, babakonyha, építő, rajzos-és barkácsoló kuckó, mesesarok stb.) felszerelései, eszközei, életkori sajátosságaiknak megfelelőek, motiválóak, ízlésesek. A szabad játéktevékenységhez is mindig rendelkezésre állnak a különböző játékok, eszközök; társasjátékok, bábok, logikai-fejlesztő játékok, szerepjátékok eszközei stb.

Munkánkat az ismeretközlésben, nagyban elősegítik az IKT eszközök: Cd-lejátszók és laptop, a gyermekek számára tabletek, valamint a nagycsoportban lévő LCD-TV is.

Elérhetőség

Dokumentumok:
Házirend
Pedagógia Program
Szervezeti és Működési Szabályzat
Közérdekű adatok

Megnyert palyazatok
Megszakítás