Varga Sándorné Kincses Róza

1940. szeptember 20-án Bokány községben születtem.

Általános iskolai tanulmányaimat itt kezdtem, majd Budapestre költöztünk. Pesterzsébeten fejeztem be az általános iskolát 1954-ben. Középiskolai tanulmányaimat a Bagi Ilona Leánygimnázium reáltagozatán végeztem. 1958-ban itt érettségiztem jó eredménnyel.

1958-1960 között dolgoztam. 1960-ban jelentkeztem az Állami Védőnőképzőbe, ahol 1962-ben jeles eredménnyel végeztem. A védőnőképző után a kötelező szakmai gyakorlatot Kiskőrösön kezdtem, mert a kalocsai járásban nem volt üres védőnői állás.

1961-ben házasságot kötöttem Varga Sándorral. 1962-ben megszületett kislányunk, Zita-Zsuzsanna.

1963-ban Öregcsertőn kezdtem el dolgozni, majd 1974 szeptemberében megüresedett a foktői védőnői munkakör, ezért megpályáztam és megnyertem. Mivel korábban már egy évet helyettesítettem a községben, ismertem a főnökömet, Dr. Tamás Józsefet és a falu lakossága sem volt idegen.

Az életem értelme és célja a családom és a hivatásom volt, ennek éltem. Nagyon sok boldog napot töltöttem el a munkámban, sajnos, néha nehézségekkel is meg kellett küzdeni. Úgy érzem, a szülőkkel együtt mindent megtettünk a gyermekek egészséges fejlődése érdekében.

Munka mellett tovább képeztem magam. 1981 márciusában az Orvostovábbképző Intézet Egészségügy i Főiskolai Kar védőnőképző szakán diplomáztam.

1995. december 30-án édesanyám betegsége miatt nyugdíjba mentem, ezt követően 13 éven át gondoztam őt szeretetben. 2001. október 23-án ért a megtiszteltetés, hogy Foktő község díszpolgárává választottak, köszönöm ezt a község lakosságának, akikkel csodálatos volt együtt dolgozni!

Megnyert palyazatok
Megszakítás