2023

<<<   Vissza

2023. július 1. – Falunap

2023. június 17. – Nyitott tájház-nap

2023. május 26. – Gyereknap

2023. május 1. – Majális a focipályán

2023. április – Versíró verseny díjazott versei

Bolváriné Molnár Ildikó - Épp beléptem a terembe… (Petőfi S. – Befordúltam a konyhára…) Épp beléptem a terembe, Rászóltam a hegedűsre… Vagyis rászólhattam volna, De a nótám húzta sorra. Nótát a kedvemre játssza. Nem is volt más csak egy álca. Az ablakból én már lestem, Az a lány van amottan benn. Táncra kelt a csinos lányka, Lebbent is a szoknya ránca. Olyan volt a tekintetje, Hogy a világ forgott vele. Felkértem egy ropogósra, Ő minden jó okozója. A zenének vége látszott. A kapcsolat kivirágzott.

Kopasz Zoltán - Község szélén horgony csehó (Petőfi S. – Faluvégén kurta kocsma…) Község szélén horgony csehó, Előtte a Duna folyó, Tükröződne is a vízen, De az este száll le éppen. A sötétség lopakodik, A zajongás csillapodik, A ladikok elpihentek, Magukban őrzik a csendet. De a lebuj igen lármás! Kezdődik a kornyikálás, A rockerek ricsajoznak, Majd összedőlnek a falak. „Pincér leány, édes rózsám, Hozz ide egy whisky kólát! Erős legyen mint a bivaly, S hideg mint a telünk tavaly! Nyúzd a gitárt, nyúzzad jobban, Szomorkás hangulatom van, Elmulatom a zsetonom, Kimulatom a bánatom!” Kintről valaki dörömböl: „Elég a túlzott örömből, A polgármester üzeni, Hogy szeretne már pihenni.” „Ördög szánkázzon a hátán, Téged vigyen el a sátán!... Erősebben nyúzd a gitárt, Nem sajnálom én a dohányt!” Zörgetés hallatszik újra: „Lágyan csapjanak a húrra, Az ég áldását kívánom, Lázas beteg a kislányom.” Hangtalanul egymást nézik, Poharukat kiürítik, Elhallgat a zene, ének, S a rockerek hazatérnek.

Mihó Izabella - Föltámadott a csermely (Petőfi S. – Föltámadott a tenger…) Föltámadott a csermely Az élet csermelye; Ölelve eget-földet, Fel, a magasba emel Építő ereje. Érzitek ezt az erőt? Ahogy magához hív? Akik még nem tudtátok, Most megtapasztaljátok, Hogyan alkot a szív. Zeng és csobog a csermely, Táncolnak a hajók, Indulnak az útjukra, Emlékezve múltjukra, Ami rájuk hajol. Alkoss csak, éltető víz, Mutasd meg magadat, Lássuk végtelen tered, S önmagunkat tebenned, Teremtő magunkat. Jegyezd bele a szívbe Örök tanúságúl: Habár csillog az arany, S szépen szól az a harang, Azért a szív az úr!

2023. április 8. Húsvéti tojáskeresés és játszóház

2023. március 7. – Nőnapi műsor a Könyvtárban

Megnyert palyazatok
Megszakítás