Polgármesteri köszöntő

Megtisztelő számomra, hogy 2014-ben megválasztott polgármesterként Foktő Község Önkormányzata nevében honlapunkon köszönthetem Foktő község lakosságát és az ide látogató minden kedves barangoló, és nem utolsó sorban a leendő befektetőket.

Honlapunkkal segíteni szeretnék az érdeklődőknek, hogy jobban megismerhessék a községet.  Remélem sok, jól használható információt találnak majd itt, lakosainknak pedig segítséget nyújt ahhoz, hogy a helyi közügyekben még tájékozottabbak, jártasabbak legyenek.

Külön figyelmet szeretnénk fordítani az önkormányzati rendezvények publikálására.

Foktő község a Duna-Tisza közén közvetlen a Duna mellett 5 km-re fekszik Kalocsától. Meközelíthető az 51 számú közút irányából, a legközelebbi hidakon: Szekszárdi, Dunaföldvári, ill. a Bajai hídon vagy Géderlak-Paks irányából ill. Gerjen Kalocsa-Meszes irányából komp járattal.

Településünk 1660 fő állandó lakost számlál. Csendes, nyugodt kis falu.

Településünkön működik a Glencore Grain Hungary Kft. növényolajgyártó üzeme, mely adóbefizetéséből származó bevételünket a község felvirágoztatására fordítjuk.

Ennek köszönhetően községünk 2015 év végén kerékpárúton is elérhető Kalocsa irányából.

Csendes, nyugodt pihenésre, vágyó, falusi környezetbe több városi környezetből érkező család vásárolt már házat főként akik kedveli a Dunát, a horgászatot, a csónakázást, a Duna-parti  sétákat.