Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2022.

Szakmai beszámoló

Támogatott: Foktő Község Önkormányzata (6331 Foktő, Kossuth utca 2.)
Program száma: MFP-ÖTIK/2022
Alprogram neve: Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2022.
Projekt címe: Községháza felújítása Foktőn II. ütem
Támogatói okirat azonosító: 3365889657
Megvalósítás éve: 2023.
Támogatás összege: 27.989.311 forint
Támogatás mértéke: 100%
A projekt megvalósításának kezdete: 2022.11.21
A projekt megvalósításának befejezése:2023.05.31

Foktő község Önkormányzata a Magyar Falu Program Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése megnevezésű alprogramja keretében nyert 27.989.311 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat olyan fejlesztést tudott végrehajtani, amely által a település községháza modernebb és biztonságosabb lett. Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert fontos számunkra, hogy a településen élő emberek esztétikus és jól funkcionáló helyszínen intézhessék ügyeiket. A fejlesztést önerőből nem tudtuk volna megvalósítani.

A támogatás felhasználása során megvalósult a 6331 Foktő, Kossuth Lajos utca 2. 1. helyrajzi számon található településközponti, – mind tömegében, mind homlokzati elemeiben meghatározó építészeti megjelenésű községháza – épület külső, belső felújítása. A beavatkozás a kubatúrát egyáltalán nem érintette, homlokzati felületek struktúrája megmaradt, a felületek javítva, homogenizálva lett, egységes, harmonikus külső építészeti megjelenést biztosítva az épületnek. Belső szakipari felújítás a kulturált, igényes belsőépítészeti elemeket hozott létre.

Homlokzaton végzett felújítási munkák:
– lábazaton és a homlokzati felületen ablakpárkányig szárítóvakolat készítése, felhordása
– lábazat és ablakpárkány közötti sávban meglévővel azonos struktúrájú homlokzati vékonyvakolat készítése és felhordása
– vakolat homlokzati és lábazati felületek egységes, szilikonos festése

Épületen belül elvégzett munkák:
– minden helyiségben oldalfal vakolat javítása
– vakolt felületek falfestés előtti felület előkészítése, homogenizálása
– falfelületek festése diszperziós festékkel minden helyiségben
– gipszkarton álmennyezet készítése minden helyiségben, díszteremben a rendeltetésből adódóan „igényesebb”, belsőépítészeti elemekkel gazdagítva.

A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis a községháza esztétikusabb lett. Úgy véljük, hogy a pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis a pályázatnak köszönhetően a község lakossága részére biztosítani tudjuk a modern és biztonságos helyszínt a közszolgáltatások eléréséhez, illetve a felújításnak köszönhetően a működtetés is gazdaságosabb lett.

A projekt keretében támogatott kivitelezés során a Támogatói Okiratban meghatározottak szerint és a pályázati kiírásban meghatározott feltételek mellett teljesült, a projekt fizikailag befejezésre került.

A települési önkormányzati és térségi, ill. a térség székhelyének önkormányzati fejlesztései jelen fejlesztéssel koherens egységben vannak.

A projekt megvalósítása az eredeti szakmai és pénzügyi terv szerint történt.

A projekttel kapcsolatos tájékoztatási és nyilvánosság biztosítási feltételek teljesültek.

A falutáblák, valamint a projekt támogatói tábla kihelyezése megtörtént, melyet fotódokumentáció igazol. Az önkormányzat honlapján a projekt megvalósításáról szóló tájékoztató, az arculati elemek használatával feltöltésre került.

A projekt megvalósítása során közbeszerzési kötelezettség nem merült fel.

Foktő, 2023. 05. 31.

                                                        Bakai Károly – polgármester

Megnyert palyazatok
Megszakítás