TOP-3.2.1-16-BK1-2018-00082

Támogatási szerződés száma: TOP-3.2.1-16-BK1-2018-00082
Kedvezményezett: Foktő Község Önkormányzata

Foktő Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program stratégiai céljaihoz igazodva tervezte meg a Művelődési ház épületének, mint közintézmény energetikai fejlesztését. A projektben tervezett beavatkozások elengedhetetlenek a klímaváltozás mérséklése vonatkozásában. A projekt megvalósítása szükséges, mert az épület állapota leromlott, rendszere elavult, energiahatékonysága a ma elvárt műszaki, hőtechnikai és energetikai követelményeknek nem felelnek meg, működtetése nem gazdaságos és a primerenergia felhasználás is magas.

A projekt megvalósításával egy teljes egészében önkormányzati tulajdonú épület energiahatékonyságának javítása valósul meg, amely a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését szolgálja.

Az energiahatékonyság megvalósítása révén az épületek üzemeltetési költségei csökkennek, várhatóan már a fejlesztés megvalósítását követő hónapban. A projekt megvalósításának helyszíne a Művelődési ház épülete. Jelentősebb felújítás az elmúlt időszakban nem történt az épületen. Az épület elavultsága, rossz energiahatékonysága, a környezet terhelése/szennyezése indokolja a fejlesztést, továbbá hogy az épület nem felel meg a ma elvárt műszaki, hőtechnikai és energetikai követelményeknek. Az energiahatékonyság javítására irányuló tevékenységek magukba foglalják a Művelődési ház épületének komplex hőszigetelését (lábazat, homlokzat, padlásfödém), nyílászáró cseréjét, fűtési rendszer korszerűsítését. A fejlesztéssel érintett Művelődési ház épületének projekt arányos akadálymentesítésével megvalósul a fogyatékossággal élők közszolgáltatásokhoz és közösségi élethez való egyenlő esélyű hozzáférése.

Az épületek üzemeltetője/fenntartója a támogatást igénylő Foktő Község Önkormányzata, így a működési kiadásokat is az Önkormányzat finanszírozza. A projekt vonatkozásában 5 éves fenntartással számolunk.

Megnyert palyazatok
Megszakítás